Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας 1 ψήφοι

Από ΕΛΠΙΔΑ Μ.
Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας
Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι σφιχτή, κατά το ζύμωμα και κατά το πλάσιμο αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι για να μην κολλάει το ζυμάρι.
 
 

Υλικά

1 κιλό και 300 γρ. αλεύρι
μισό κιλό ζάχαρη
320 γρ. γάλα
160 γρ. βούτυρο
5 αυγά
25 γρ. αμμωνία
1 κ. γ. σόδα
2 βανίλιες
8 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε το λεμόνι, τη σόδα, και την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα, το βούτυρο λιωμένο ,τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε όλα μαζί. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί , τα αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού, και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες