Κουλουράκια σμυρναίικα Πασχαλινά
Τα κουλουράκια αυτά είναι παλιά συνταγή της γιαγιάς μου που ήρθε από την Πόλη. Πλάθονται όλα το ίδιο σχέδιο.
Υλικά
3/4 κιλού αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
1/3 φλ. γάλα
1 κ.γ. ανθρακική αμμωνία
4 αυγά
2 βανίλιες
ασπράδι αυγού για άλειμμα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
1/3 φλ. γάλα
1 κ.γ. ανθρακική αμμωνία
4 αυγά
2 βανίλιες
ασπράδι αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μια πήλινη ή πλαστική λεκάνη. Ανοίγετε στην μέση μια γουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά καλά χτυπημένα με την ζάχαρη, τις βανίλιες και το γάλα χλιαρό, μέσα στο οποίο έχετε λιώσει καλά την αμμωνία. Ζυμώνετε όλα τα υλικά να γίνουν μια κανονική ζύμη. Πλάθετε ένα κορδόνι και το διπλώνετε στα δύο. Έτσι συνεχίζετε και τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Όταν το ταψί γεμίσει τα αλείφετε με ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο. Ψήνετε στους 180 C επί 20 λεπτά.Καλή επιτυχία!