Παροράς από κουνουπίδι
Τα κοντόχοντρα αυτά ανθάκια του κουνουπιδιού με την πικάντικη κάλυψη δίνουν ένα κατάλληλο σνακ για πολλές και διάφορες περιστάσεις.
ΧΡΟΝΟΣ: Ετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ από μόνα τους με ποτά, ως παράπλευρο πιάτο σχεδόν με οτιδήποτε ή ως ορεκτικό με ράιτα από καρότα και φιστίκια.
ΚΑΤΑΨΥΞΗ: Κατάλληλο. Πρώτα αποψύχεται τελείως και μετά ζεσταίνεται σε προθερμασμένο γκριλ με μέτρια θερμοκρασία για 6-8 λεπτά, τα γυρίζουμε μια φορά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βάζουμε παραπάνω από μια πρέζα σόδα, αλλιώς η γεύση και η εμφάνιση θα χαλάσουν.
ΧΡΟΝΟΣ: Ετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ από μόνα τους με ποτά, ως παράπλευρο πιάτο σχεδόν με οτιδήποτε ή ως ορεκτικό με ράιτα από καρότα και φιστίκια.
ΚΑΤΑΨΥΞΗ: Κατάλληλο. Πρώτα αποψύχεται τελείως και μετά ζεσταίνεται σε προθερμασμένο γκριλ με μέτρια θερμοκρασία για 6-8 λεπτά, τα γυρίζουμε μια φορά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βάζουμε παραπάνω από μια πρέζα σόδα, αλλιώς η γεύση και η εμφάνιση θα χαλάσουν.
Υλικά (4 μερίδες)
75 γρ. ρεβυθάλευρο κοσκινισμένο
1 κουταλιά ρυζάλευρο
3/4 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
2 κουταλιές κόλιαντρος τριμμένος
2 κουταλιές κύμινο τριμμένο
½-1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι κουρκούμη τριμμένη
1 πρέζα σόδα μπικαρμπονάτ
1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια των 3,5 εκ. περίπου
150 ml νερό
λάδι για βαθύ τηγάνισμα
1 κουταλιά ρυζάλευρο
3/4 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
2 κουταλιές κόλιαντρος τριμμένος
2 κουταλιές κύμινο τριμμένο
½-1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι κουρκούμη τριμμένη
1 πρέζα σόδα μπικαρμπονάτ
1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια των 3,5 εκ. περίπου
150 ml νερό
λάδι για βαθύ τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα βαθύ μπολ.2. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το νερό. Αναμιγνύουμε μέχρι το κουνουπίδι να καλυφθεί τελείως με την πικάντικα πάστα του ρεβυθάλευρου. Αν τα ανθάκια δεν καλυφθούν τελείως με το πανάρισμα, το απλώνουμε στις ακάλυπτες περιοχές με ένα κουτάλι.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα όσα ανθάκια χωράει το σκεύος σε μια στρώση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα για πατάτες χωρίς το καλάθι του.
4. Τηγανίζουμε ώσπου οι πακόρας να σκουρήνουν ομοιόμορφα (6-8 λεπτά ανά σειρά).
5. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.