Σπαγγέτι με κουνουπίδι του Τσάρλτον Ήστον
Μια πολύ ελαφριά μακαρονάδα, που ασφαλώς βοήθησε τον διάσημο ηθοποιό να διατηρήσει τη σιλουέτα του.
Υλικά (4 μερίδες)
1 μικρό κουνουπίδι σπασμένο σε ανθάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φιλέτα αντσούγας κομμένα
1 ντομάτα ολόκληρη κομμένη ή πουρέ
1,5 κουταλάκι κουκουνάρια
1 κουταλιά μούρα ή βατόμουρα , φρέσκα ή από κονσέρβα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κουνουπίδι για 1- λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.2. Σε μια βαριά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις αντσούγες, ανεβάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα βατόμουρα και το βρασμένο κουνουπίδι. Βάζουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για λίγο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε.