Παγωτό μόκα 1 ψήφοι

Παγωτό μόκα
 
 

Υλικά

1 πλάκα κουβερτούρα
1/4 φλιτζανιού δυνατό αρωματικό καφέ
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος πλήρης
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
4 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε τον δυνατό καφέ. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις κρέμες γάλακτος, μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν ο καφές και η ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη στη μεγάλη ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να σφίξει και να ασπρίσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Τα βάζουμε όλα μαζί πάλι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα μας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε για μια ώρα, στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Γαρνίρουμε με μπισκότα κούκις.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες