Υλικά (4 μερίδες)
40 γρ. ρόκα
4 φρέσκα σύκα
4 φέτες προσούτο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι λεπτόρρευστο
1 μικρό κόκκινο τσίλι
4 φρέσκα σύκα
4 φέτες προσούτο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι λεπτόρρευστο
1 μικρό κόκκινο τσίλι
Εκτέλεση
1. Χωρίζουμε τα φύλλα της ρόκας, τα κόβουμε σε βολικό μέγεθος και τα κατανέμουμε σε 4 πιάτα.2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε σύκο στα τέσσερα και τα βάζουμε πάνω στη ρόκα σε κάθε πιάτο.
3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το προσούτο σε λωρίδες και το σκορπίζουμε πάνω στη ρόκα και τα σύκα.
4. Βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι σε ένα βιδωτό βάζο. Το κινούμε με δύναμη, μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν και να γίνουν ένα παχύ ντρέσινγκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το τσίλι σε μικρούς κύβους, το προσθέτουμε στο ντρέσινγκ και τα αναμιγνύουμε καλά.
6. Χύνουμε το ντρέσινγκ πάνω στο προσούτο, τη ρόκα και τα σύκα, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να αναμιχθεί καλά. Σερβίρουμε αμέσως.