Ντάκος με ξινομυζήθρα και γαύρο μαρινάτο 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ντάκος με ξινομυζήθρα και γαύρο μαρινάτο
Ένας τέλειος μεζές για το ούζο ή το τσίπουρο, αλλά και πολύ ωραίο ορεκτικό για να συνοδεύσουμε ένα γεύμα.
 
 

Υλικά

4 κρίθινα στρογγυλά παξιμάδια
2 φλ. τσ. ξινομυζήθρα
4 ώριμες ντομάτες, στον τρίφτη
2 κ .σ. κάππαρη
1 κ. σ. ρίγανη
1 φλ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
16 φιλέτα γαύρο μαρινάτο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα ένα ένα παξιμάδι κάτω από το νερό της βρύσης, τα τινάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Απλώνουμε από πάνω την ντομάτα, την αλατίζουμε και τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Μοιράζουμε στους ντάκους το τυρί, ρίχνουμε από πάνω ρίγανη, κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλώνουμε από 4 φιλέτα γαύρου σε σταυρωτό σχήμα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες