Νόστιμα μπισκοτάκια 3 ψήφοι

Από ΤΡΙΑΔΑ Α.
Νόστιμα μπισκοτάκια
Πολύ νόστιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι.
 
 

Υλικά (40-50 μπισκοτάκια)

1 1/2 φλ. βούτυρο αγελάδος (340 γρ.)
1 1/2 φλ. ζάχαρη (300 γρ.)
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 λεμόνια
5 φλ. αλεύρι (625 γρ.)
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, να γίνει σαν κρέμα. Ρίξτε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ζυμώστε να γίνει ομοιόμορφη ζύμη και προσθέστε αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σας.

Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει όσο μπορείτε (αν έχετε χρόνο, τουλάχιστον 1 ώρα). Όταν είναι κρύα η ζύμη, κρατάει καλύτερα τα σχήματα στα οποία θα την κόψετε και δε σας δυσκολεύει τόσο. Αν θέλετε, όσο δουλεύετε ένα κομμάτι ζύμης μπορείτε να έχετε την υπόλοιπη στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανοίξτε φύλλο πάχους μισού με ενός εκατοστού και κόψτε σε ό,τι σχήματα θέλετε. Αν χρησιμοποιείτε κουπ-πατ με σφραγίδες, τότε αλευρώστε το φύλλο που έχετε ανοίξει πριν τα κόψετε. Αυτό θα εμποδίσει το ζυμάρι από το να κολλήσει στις εσοχές της σφραγίδας.

Τοποθετήστε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους.

Ψήστε για 6-8 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και αφήστε να κρυώσουν.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες