Muffins με ταχίνι και ξηρούς καρπούς 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Muffins με ταχίνι και ξηρούς καρπούς
Mεγάλα κομμάτια από καρύδι και αμύγδαλο και μια ευωδιά πορτοκαλιού θα κάνουν αυτά τα muffins πολύ αγαπητά σε όσους νηστεύουν ή προσέχουν τη χοληστερίνη τους. Ιδανικά για πρωινό, αλλά και για τον απογευματινό καφέ.
 
 

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αλεύρι μαλακό
4 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
120 ml ταχίνι
120 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα καρύδια και αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά με το μίξερ το ταχίνι και το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και την κανέλα. Σχηματίστε έναν κρατήρα στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε το υγρό μίγμα στο αλεύρι. Ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς ίσα να ενσωματωθούν. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, γιατί τα muffins δεν θα γίνουν αφράτα. Λαδώστε και αλευρώστε καλά τις φόρμες για muffin και γεμίστε τες μέχρι τη μέση, ώστε να έχουν χώρο να φουσκώσουν. Αν χρησιμοποιήσετε τα ειδικά χαρτάκια για muffin, οι φόρμες δεν χρειάζονται αλεύρωμα.
Ψήστε τα muffins για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες