Κεκάκια με ρευστή σοκολάτα 10 ψήφοι

Από ΒΙΒΙΑΝ Κ.
Κεκάκια με ρευστή σοκολάτα
Ο χρόνος ψησίματος είναι σημαντικός. Μην τα παραψήσετε γιατί θα καούν και δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Προτείνω να τα σερβίρετε με παγωτό.
 
 

Υλικά (4)

150 γρ. κουβερτούρα κομμένη
125 γρ. βούτυρο σε κύβους και επιπλέον βούτυρο για τα φορμάκια
3 αυγά και 2 κρόκοι
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι και επιπλέον για το πασπάλισμα της φόρμας

Εκτέλεση

Αλείφετε με βούτυρο και αλευρώνετε 4 βαθιά φορμάκια, τα βάζετε τα στο ψυγείο. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη για 10 λεπτά ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά- σιγά χλιαρό το μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε για 5 λεπτά στις φόρμες. Μετά τις αναποδογυρίζετε σε πιάτα και συνοδεύετε τα κεκάκια με παγωτό βανίλια ή καραμέλα.
5 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες