Μύδια σαγανάκι 8 ψήφοι

Μύδια σαγανάκι
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

15-20 μύδια
1/3 φλιτζ. λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 κουταλιά πελτέ
κομματάκια φέτα

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά από τα "γένια" τους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν. Όταν ανοίξουν, τα αφήνουμε λίγο ακόμα και τα σουρώνουμε (πετάμε όσα δεν άνοιξαν). Αφαιρούμε τη σάρκα από τα όστρακα, που τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε σε ένα μικρό τηγανάκι (σαγανάκι)το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
3. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες