Μπλε φετουτσίνια 3 ψήφοι

Μπλε φετουτσίνια
 
 

Υλικά

Μερίδες 4

100 γρ. τυρί Danish blue ή 200 γρ. Danish blue Castello, παγωμένο
¼ φλιτζ. ντομάτες ξηρές μαρινάτες
200 γρ. πράσινα φετουτσίνια ή ταλιατέλες αυγού με σπανάκι
2 κουταλιές ασκαλώνια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1½ κουταλάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1/2 κουταλάκι ξηρός
¼ φλιτζ. μαϊντανός τεμαχισμένος

Εκτέλεση

1. Πάνω σε λαδόχαρτο κόβουμε το τυρί σε 10-12 τεμάχια και το βάζουμε στην άκρη.
2. Στραγγίζουμε το λάδι από τις ντομάτες διατηρώντας 1 κουταλιά, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις φυλάμε.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
4. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι που φυλάξαμε και προσθέτουμε το σκόρδο και τα ασκαλώνια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να σκουρήνουν. Προσθέτουμε το κρασί, τον βασιλικό και τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το μίγμα καλά και το διατηρούμε καυτό.
5. Προσθέτουμε το μίγμα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. προσθέτουμε το τυρί κσι τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες