Ισπανικός μπακαλιάρος 2 ψήφοι

Ισπανικός μπακαλιάρος
Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή όπου το κοινιάκ δίνει το δικό του ξεχωριστό άρωμα!
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ μπακαλιάρος αλμυρός
1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο
1,5 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300 γρ ντομάτες από κονσέρβα κομμένες
3 κουταλιές ψητή κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κ.γ. πιπέρι
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/4 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο και τον μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό, που το αλλάζουμε αρκετές φορές. Τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
2. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, χωρίς να τις στραγγίσουμε, την πιπεριά και το πιπέρι. Το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει το ψάρι. Ρίχνουμε το κονιάκ και ζεσταίνουμε για λίγο. Γαρνίρουμε με τις ελιές.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες