Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ μπακαλιάρος αλμυρός
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο (1 μέτριο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ ντομάτες από κονσέρβα κομμένες (κονκασέ)
2 κουταλιές ψητή κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κουταλιά πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
1/4 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο (1 μέτριο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ ντομάτες από κονσέρβα κομμένες (κονκασέ)
2 κουταλιές ψητή κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κουταλιά πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
1/4 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο και τον μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό, που το αλλάζουμε αρκετές φορές. Τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.2. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην μαυρίσει. Προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, χωρίς να τις στραγγίσουμε, την πιπέριά και το πιπέρι. Το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει το ψάρι. Ρίχνουμε το σέρι και ζεσταίνουμε για λίγο. Γαρνίρουμε με τις ελιές.