Υλικά (6 μερίδες)
1 κιλό μπακαλιάρος φρέσκος
1 1/3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κιλό σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, αφαιρώντας τα εντόσθια και τον κόβετε σε μέτρια κομμάτια.2. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το σέλινο, το βράζετε λίγο και το σουρώνετε. Το τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 7-9λεπτά.
3. Παίρνετε μια καθαρή κατσαρόλα και βάζετε σε στρώσεις και εναλλάξ το σέλινο και το κρεμμύδι με το μπακαλιάρο, (σέλινο
- μπακαλιάρο
- σέλινο).
4. Τέλος, προσθέτετε τη ντομάτα, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνετε με κλειστό το καπάκι της κασταρόλας για 50-55 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.