Υλικά (6 μερίδες)
1 1/2 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, μεγάλα και ψιλοκομμένα
2 ντομάτες, τριμμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Kόβετε το ψάρι σε μεγάλες φέτες, το αλατίζετε και το πιπερώνετε πολύ καλά. Ωστόσο σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.2. Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε το κρασί, την ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά και προσθέτετε αμέσως το ψάρι. Σκεπάζετε και ψήνετε για 15 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.