Μοσχάρι με μέλι και σησαμόσπορους 2 ψήφοι

Μοσχάρι με μέλι και σησαμόσπορους
Το μοσχαρίσιο κρέας μαρινάρεται σε ένα μίγμα από μέλι και σόγια σος, τηγανίζεται στο γουόκ με σος στρειδιού και καλύπτεται με σησαμόσπορους, τους οποίους, αν θέλουμε, μπορούμε να τους καβουρδίσουμε πριν το σερβίρισμα.
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες ως μέρος γεύματος με πολλά πιάτα)

250 γρ. σπαλομπριζόλα
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 φλιτζ. φύτρα φασολιών
1 μίσχος σέλερι

Μαρινάδα:
4 κουταλάκια ρευστό μέλι
3 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά νερό
1 πράσινο κρεμμυδάκι τεμαχισμένο
2 κουταλάκια κορνφλάουρ

Σάλτσα:
1 κουταλιά σος στρειδιών
1/4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου με χαμηλό νάτριο
1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη

Λοιπά:
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες τζίντζερ
1 κουταλάκι κορνφλάουρ αναμιγμένο με 4 κουταλάκια νερό
3 κουταλιές λευκοί σησαμόσποροι καβουρδισμένοι
4 κουταλιές λάδι για τηγάνισμα στο γουόκ

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αφαιρούμε τους μίσχους και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις φύτρες φασολιών. Κόβουμε το σέλερι κατά μήκος και μετά διαγώνια σε λεπτές λωρίδες.
2. Κόβουμε το κρέας εγκάρσια προς τις ίνες σε λεπτές λωρίδες. Αναμιγνύουμε μα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτοντας τελευταίο το κορνφλάουρ. Μαρινάρουμε για 15 λεπτά.
Αναμιγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και τα βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι στο θερμό γουόκ και μόλις γίνει, προσθέτουμε το κρέας. Το σκουραίνουμε γρήγορα και μετά τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο. Το βγάζουμε από το γουόκ.
3. Καθαρίζουμε το γουόκ, αν χρειάζεται. προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να ευωδιάσουν (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και το σέλερι. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για λίγο και προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά.
4. Σπρώχνουμε τα λαχανικά στα πλευρά του γουόκ. Προσθέτουμε τη σάλτσα το κέντρο, ζεσταίνουμε για λίγο, προσθέτουμε το μίγμα κορνφλάουρ και νερού, ανακατεύοντας για να γίνει παχύρρευστο.
5. Επαναφέρουμε το κρέας στο γουόκ. Προσθέτουμε τις φύτρες φασολιών και αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά.
6. Ρίχνουμε από πάνω τους σησαμόσπορους πριν σερβίρουμε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες