Μοσχαράκι γιουβέτσι 3 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Μοσχαράκι γιουβέτσι
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό κριθαράκι
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι
 
 

Υλικά

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και σοτάρουμε.
2. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 55 λεπτά περίπου.
3. Σε ένα ταψί αδειάζουμε προσεκτικά την κατσαρόλα με το φαγητό, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και προσθέτουμε 3 κούπες περίπου ζεστό νερό.
4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου στους 180° C. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό).
5. Όταν γίνει το φαγητό βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 220° C.

Εκτέλεση

0 αστέρια από 3 επισκέπτες