Μικρές πάστες σοκολάτας
Μια εύκολη νόστιμη γλυκιά συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που έχετε επισκέψεις.
Υλικά (10)
Για το παντεσπάνι:
1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. σ. κακάο
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 και 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
6 κ. σ. γάλα
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Γλάσο:
2 κ. σ. κακάο
2 κ. σ. γάλα
1 κ. σ. βούτυρο
1 φλ.τσαγιού κοσκινισμένη ζαχαρη άχνη
βανίλια
1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. σ. κακάο
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 και 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
6 κ. σ. γάλα
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Γλάσο:
2 κ. σ. κακάο
2 κ. σ. γάλα
1 κ. σ. βούτυρο
1 φλ.τσαγιού κοσκινισμένη ζαχαρη άχνη
βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο.Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά, ρίχνετε το γάλα και το μείγμα του αλευριού και προσθέτετε τα καρύδια. Ανακατεύετε και στρώνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψάκι. Το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
Ανακατεύετε το κακάο , το γάλα, το βούτυρο την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Μόλις ψηθεί το κέικ και λίγο πριν κυρώσει απλώνετε στην επιφάνεια το γλάσο και κολλάτε επάνω καρύδια.