Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. κριθαράκι
3 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ντομάτες (περίπου 3 μικρές) ξεσποριασμένες και κομμένες
1/4 φλιτζ. σέλερι κομμένο
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος κομμένος (ή και περισσότερος)
2 κουταλιές ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν "με σπόρους"
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές σκορδόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
80 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένο
3 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ντομάτες (περίπου 3 μικρές) ξεσποριασμένες και κομμένες
1/4 φλιτζ. σέλερι κομμένο
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος κομμένος (ή και περισσότερος)
2 κουταλιές ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν "με σπόρους"
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές σκορδόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
80 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αναμιγνύουμε με το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σέλερι, τον βασιλικό, τις ελιές και την κάπαρη.2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το ξύδι. Ρίχνουμε βαθμηδόν χτυπώντας το λάδι, μέχρι να σχηματισθεί γαλάκτωμα. Το ρίχνουμε πάνω στο μίγμα ζυμαρικού και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Παγώνουμε τη σαλάτα και, μόλις κρυώσει, την αναμιγνύουμε με την τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.