Μερέντα με πραλίνα φουντουκιού 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μερέντα με πραλίνα φουντουκιού
'Ενα υπέροχο άλλειμα με γεύση σοκολάτας και φουντουκιού. Ποσό ταιριαστή γεύση. Την αγοράζετε αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι δεν είναι πλούσια σε φουντούκι γι'αυτό είναι πολύ νερουλή. Σκέτη κοροϊδία και γεμάτη συντηρητικά!
 
 

Υλικά

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
125 γρ. αγελαδινό βούτυρο
250 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Διατηρούμε το άλλειμα σε βάζα, εντός ψυγείου, για 1 μηνά. Πριν το αλείψουμε στο ψωμί μας το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα.

Σημείωση:
Θέλω να τονίσω κάτι για τη σοκολάτα. Τη σοκολάτα είτε υγείας είτε γάλακτος είτε λευκή και ανεξάρτητα την περιεκτικότητα σε κακάο δεν πρέπει στο λιώσιμο να την καίμε πολύ γιατί χάνει το υπέροχο άρωμα της. Αν δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την θερμοκρασία χρησιμοποιούμε ειδικό θερμόμετρο. Πρέπει να είναι η θερμοκρασία της γύρω στους 45-50 βαθμούς. Γι?αυτό για να λιώνει πιο γρήγορα και να μην ξεφεύγει από αυτή τη θερμοκρασία την ανακατεύουμε συνέχεια. Ακόμα και σος να κάνουμε που χρειάζεται καυτό το γάλα την ανακατεύουμε συνέχεια για να κρυώσει γρήγορα.
Η ιδανική θερμοκρασία για να δουλευτεί είναι στους 30-35 βαθμούς. Να είναι χλιαρή προς το κρύο αλλά να μην έχει παγώσει και δεν δουλεύεται. Επίσης αν την λιώσουμε στα μικροκύματα προσοχή να μην την κάψουμε. Θέλει συχνό ανακάτεμα γιατί από πάνω φαίνεται ότι δεν έχει λιώσει αλλά από κάτω έλιωσε και κοντεύει να καεί. Επίσης ο χειρότερος εχθρός της σοκολάτας είναι η υγρασία. Ασπρίζει αμέσως. Σε σοκολάτα γάλακτος ειδικά προσέχουμε ΠΟΛΥ να μην ξεπεράσει τους 50 βαθμούς γιατί όχι απλώς χάνει το άρωμα της αλλά κάνει χονδρούς το γάλα που περιέχει.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες