Υλικά (25-35 κομμάτια περίπου)
1 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι μπύρα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
3 ποτήρια αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1/2 ποτήρι νερό
καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι μπύρα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
3 ποτήρια αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1/2 ποτήρι νερό
καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθουμετε το μπέικιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε το λάδι μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη μπύρα, το κονιάκ, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και εξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε.
4. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
5. Στο μεταξύ βάζουμε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν. Βουτάμε λίγα-λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είναι χλιαρά και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Μόλις μελώσουν, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύδι και κανελοζάχαρη.