Υλικά (30-40 κομμάτια)
4 φλιτζ. λάδι (1 ελαιόλαδο, 3 αραβοσιτέλαιο)
2 φλιτζ. Ζάχαρη
1 μπύρα (330 ml)
1/2 κ.σ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ.σ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.σ. σόδα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σακούλα αλεύρι Νο 2 (1 κιλό)
3 1/2 φλιτζ. αλεύρι σταρένιο
Τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. μέλι
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. Ζάχαρη
1 μπύρα (330 ml)
1/2 κ.σ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ.σ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.σ. σόδα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σακούλα αλεύρι Νο 2 (1 κιλό)
3 1/2 φλιτζ. αλεύρι σταρένιο
Τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. μέλι
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά με τη σειρά που αναφέρονται: λάδι, ζάχαρη, κανέλλα, γαρύφαλλο, ξύσμα πορτοκαλιού, μπύρα, σόδα και αλεύρι.2. Κόβουμε με μικρές φόρμες στα σχήματα που τα θέλουμε την ζύμη και μετά τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί. Μετά τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν.
3. Βράζουμε και ξαφρίζουμε το σιρόπι για 5-10 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μελομακάρονα που βγάζουμε από τον φούρνο ανάποδα ώστε να «πάρουν» ζουμί από τη μία πλευρά για ένα βράδυ και το επόμενο πρωί τα γυρίζουμε να πάρουν κι από την άλλη πλευρά
5. Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και καλή σας όρεξη!
|