Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
αλάτι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
-Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τις άκρες τους-Τις κόβετε είτε σε ροδέλες είτε μακρόστενα
-Τις βάζετε σε ένα μπολ με αλεύρι και αλάτι και τα ανακατεύετε
-Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά
-Τοποθετείτε τις μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να καλύψετε όλο το τηγάνι και τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα
-Βγάζοντας τις από το τηγάνι μπορείτε πριν το σερβίρισμα να τις τοποθετήσετε σε ένα πιάτο όπου θα έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι