Μελιτζάνες ψητές με πάστες αντσούγες
Απολαυστικός μεζές για ούζο αλλά και ιδανικό συνοδευτικό για όσπρια και λαδερά.
Υλικά (4 μερίδες)
6 παστές αντσούγιες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες κομματάκια
2 μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες)
2 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180°C έως ότου μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα τους, ενώ προσέχουμε να μην κοπεί το κοτσάνι τους. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και τις χαράζουμε κατά μήκος με ένα μαχαιράκι. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και κόβουμε το υπόλοιπο σε μικρά κομματάκια.2. Ανακατεύουμε τα κομματάκια αντσούγας με τη φρέσκια ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και αν θέλουμε και το σκόρδο. Με το μίγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε στις μελιτζάνες ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και σερβίρουμε.