Υλικά (2-4 μερίδες)
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλη πατάτα
1 ντομάτα
1 πιπεριά κέρατο
1 κούπα φέτα
2 κούπες κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 μεγάλη πατάτα
1 ντομάτα
1 πιπεριά κέρατο
1 κούπα φέτα
2 κούπες κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθεί το λάδι. Κόβουμε την πατάτα σε λεπτές ροδέλες, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν το λάδι. Αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και της πατάτας. Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και την σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τη φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι. Προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη και τη μια κούπα από τα κίτρινα τυριά. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζουμε μια στρώση μελιτζάνας καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζουμε τις φέτες της πατάτας και τα τυριά με την πιπεριά. Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και την στρώνουμε πάνω από τα τυριά. Καλύπτουμε από πάνω με μελιτζάνα και τέλος ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45, περίπου, λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.