Μεθυσμένα σπαγγέτι 2 ψήφοι

Μεθυσμένα σπαγγέτι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. σπαγγέτι
3-4 φιλέτα αντσούγας κομμένα
2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (60ml)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ξηρά καυτερά τσίλι τριμμένα (προαιρ.)
Αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα σπαγγέτι μέχρι λίγο πριν να γίνουν al dente (δηλ. να παραμένουν λίγο σφιχτά στο μέσο.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, τις αντσούγες και τα τσίλι και μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και το ζυμαρικό να έχει βράσει πλήρως. Ρίχνουμε το μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
3. Το βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες