Μαριναρισμένη σαλάτα 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μαριναρισμένη σαλάτα
Η σαλάτα σηκώνει μαρινάρισμα και είναι πιο νόστιμη μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο. Ταιριάζει τέλεια με ψητό χοιρινό, ψητά πουλερικά και γενικά με όλα τα κρεατικά.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό λάχανο
2 μήλα (1 πράσινο και 1 κόκκινο)
1 κ.σ. αλάτι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξίδι
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ. γλ. μπούκοβο
1 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
1 φλ. ρόδι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και πιέζουμε ελαφρά να αφήσει τα υγρά του. Βάζουμε το λάχανο στην σαλατιέρα. Πλένουμε τα μήλα, δεν τα ξεφλουδίζουμε, και αφαιρούμε την καρδιά και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα και τα προσθέτουμε στο λάχανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα ρόδια. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μπούκοβο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες