Υλικά (4 μερίδες)
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και λιωμένο
1/2 κουταλάκι κουρκούμη τριμμένη
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι κόλιαντρος τριμμένος
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά τοματοπολτός
225 γρ. μανιτάρια κομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και λιωμένο
1/2 κουταλάκι κουρκούμη τριμμένη
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι κόλιαντρος τριμμένος
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά τοματοπολτός
225 γρ. μανιτάρια κομμένα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την κουρκούμη, τη σκόνη τσίλι, το κόλιαντρο και το κύμινο. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 1 κουταλιά νερό περίπου για να μην κολλήσουν τα μπαχαρικά στον πάτο του τηγανιού. Μόλις το νερό στεγνώσει, προσθέτουμε ακόμη λίγο. Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανιστούν τα μπαχαρικά περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το αλάτι και τον τοματοπολτό, αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν καλά.
4. Ρίχνουμε από πάνω περίπου 2 κουταλιές νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Το τελειωμένο πιάτο πρέπει να έχει λίγη σάλτσα, που όμως να μην είναι λεπτόρρευστη. Αν φαίνεται λίγο λεπτόρρευστη, αφαιρούμε το σκέπασμα και αφήνουμε το υγρό να εξατμιστεί μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά παχύρρευστη.