Υλικά (2 μερίδες)
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. καρύδια πέκαν κομματιασμένα
250 γρ. μακαρόνι
1/2 φλιτζ. άπαχο τυρί ρικότα
2 κουταλιές άπαχο γάλα
2 κουταλιές χυμός λάιμ
1/4 κουταλάκι αλάτι προαιρετικό ή κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πέκαν για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε το μίγμα κρεμμυδιού με τα λοιπά συστατικά στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Βάζουμε περισσότερο γάλα, αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρρευστη.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνι και ανακατεύουμε.