Μαγειρίτσα για χορτοφάγους 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μαγειρίτσα για χορτοφάγους
Μια υπέροχη μαγειρίτσα χωρίς συκώτια κι αντεράκια. Τα αντικαθιστούμε με μανιτάρια. Το άρωμά της τέλειο!!!
 
 

Υλικά

1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
3 ματσάκια κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
2 φύλλα από μαρούλι ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 φύλλα δυόσμο ή αποξηραμένο σκόνη
3 πατάτες
2 κουτάλες λάδι
Ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι
2 αυγά για το αυγολέμονο
Χυμό από 1 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν καλά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε κι αυτά. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, ρίγανη και το μαρουλάκι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να βράσουν λίγο με τα υγρά που θα αποβάλλουν. Έπειτα προσθέτουμε 6 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια, προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους και συνεχίζουμε το βράσιμο. Μόλις βράσουν καλά οι πατάτες και αρχίσει να χυλώνει, βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το μαϊντανό και λίγο ακόμα αλάτι. Όσο αλμυρό το θέλουμε.
Κάνουμε το αβγολέμονο:
Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε ασπράδια από κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα ,προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Με την κουτάλα, παίρνουμε καυτό ζουμί από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας γρήγορα με ένα πιρούνι ή σύρμα. Μόλις φέρουμε με το καυτό ζουμί, το αβγολέμονο στη θερμοκρασία της σούπας, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα για 1' πάνω στη φωτιά, να ενσωματωθεί στη σούπα. Δεν θα κοπεί το αβγολέμονο αν ανακατεύουμε γρήγορα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά αφού ομογενοποιηθεί. Και δεν το σκεπάζουμε με το καπάκι,
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες