Υλικά
1 συκωταριά με τα εντεράκια της
1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
2-3 αυγά
Λεμόνια χυμό
1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
2-3 αυγά
Λεμόνια χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο. Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως.Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιάνουν λίγο.
Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!! Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβήνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο.
Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.