Λουκουμάδες με γιαούρτι 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Λουκουμάδες με γιαούρτι
Οι αγαπημένοι λουκουμάδες σε μία "λευκή" εκδοχή, με γιαούρτι.
 
 

Υλικά

Για τη ζύμη
2 κούπες γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 της κούπας μπράντι
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 κούπα νερό
χυμό από ½ λεμόνι
Για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
καρυδόψιχα ή σουσάμι
κανέλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκάνη το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο μπράντι και το ρίχνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Σκεπάζουμε τον χυλό με πανί και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος, επί 2 ώρες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε κατσαρολάκι και όταν κάψει, βουτάμε ένα κουτάλι σε νερό. Παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, βουτώντας κάθε φορά το κουτάλι σε νερό, για να γλιστράει ο χυλός.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους, μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού, επί 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Προσθέτουμε το μέλι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και βυθίζουμε, με τρυπητή κουτάλα τους λουκουμάδες για 1 λεπτό. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με λίγη κανέλλα, καρυδόψιχα αλεσμένη ή σουσάμι καβουρδισμένο. Οι λουκουμάδες με γιαούρτι τρώγονται και κρύοι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες