Λεμονάδα nimbu pani
Nimbu Pani, ή «νερό με γεύση λεμονιού», είναι ένα πολύ δροσιστικό ποτό, όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός και πολύ κατάλληλο για να συνοδεύσει ένα πικάντικο φαγητό. Η ζάχαρη και το αλάτι, που χρησιμοποιούνται στο ποτό, βοηθούν στην ανάκτηση της ενέργειας και του φυσικού περιεχόμενου σε αλάτι του σώματος, που χάνεται με την εφίδρωση.
Υλικά (4 μερίδες)
νερό
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά αλάτι
Χυμός 1 λεμονιού
παγάκια κομματιασμένα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά αλάτι
Χυμός 1 λεμονιού
παγάκια κομματιασμένα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.2. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
3. Βάζουμε τα παγάκια σε επί μέρους ποτήρια και ρίχνουμε μέσα φιλτράροντας nimbu pani.
4. Βάζουμε από πάνω τη φέτα λεμονιού.