Υλικά (4 μερίδες)
450 γρ κριθαράκι
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
200 γρ. τόνος από κονσέρβα με λάδι στραγγισμένος
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
200 γρ. τόνος από κονσέρβα με λάδι στραγγισμένος
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τον τόνο κομματιασμένο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Βάζουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέτουμε το μάραθο και μαγειρεύουμε για λίγο.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στο τηγάνι, όπου το αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.