Κριθαράκι με τόνο και λαχανικά 4 ψήφοι

Κριθαράκι με τόνο και λαχανικά
Το πιάτο αυτό έχει πορτογαλική προέλευση, όπου φτιάχνεται με ρύζι και φρέσκο τόνο. Στην παρούσα παραλλαγή το κριθαράκι και ο τόνος κονσέρβα δίνουν ένα εξ ίσου ωραίο κρύο πιάτο με ωραιότατη εμφάνιση.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

250 γρ τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα
250 γρ κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ μαγιονέζα
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αβγά σφιχτοβρασμένα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κριθαράκι, τη μαγιονέζα, το μαρούλι και τις τομάτες. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα, το πιέζουμε καλά και το ψύχουμε. Το βγάζουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με φέτες αβγού.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες