Υλικά (4 μερίδες)
2/3 φλιτζ. κομμένο κρεμμύδι
2/3 φλιτζ. κομμένο σέλερι
1/3 φλιτζ. κομμένο πράσινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαργαρίνη
125 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. ελαφρό κρεμοτύρι μαλακωμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια των 200 γρ. στραγγισμένη
1,5 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών κρεολής*
125 γρ. φετουτσίνια βρασμένα
2 φλιτζ. βρασμένη γαλοπούλα κομμένη σε κύβους των 15 εκ.
βούτυρο για το ταψί
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
* ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΡΕΟΛΗΣ
1/2 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές σκορδόσκονη
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά κρεμμυδόσκονη
1 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά ρίγανη ξηρή
1 κουταλιά θυμάρι ξηρό
Αναμιγνύουμε καλά.
2/3 φλιτζ. κομμένο σέλερι
1/3 φλιτζ. κομμένο πράσινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαργαρίνη
125 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. ελαφρό κρεμοτύρι μαλακωμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια των 200 γρ. στραγγισμένη
1,5 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών κρεολής*
125 γρ. φετουτσίνια βρασμένα
2 φλιτζ. βρασμένη γαλοπούλα κομμένη σε κύβους των 15 εκ.
βούτυρο για το ταψί
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
* ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΡΕΟΛΗΣ
1/2 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές σκορδόσκονη
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά κρεμμυδόσκονη
1 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά ρίγανη ξηρή
1 κουταλιά θυμάρι ξηρό
Αναμιγνύουμε καλά.
Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια αντικολλητική χύτρα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσινο πιπέρι και το σκόρδο στην μαργαρίνη για 4-5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν κατά τι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το κρεμοτύρι, τις ντομάτες και το μίγμα μπαχαρικών κρεολής. Το διπλώνουμε μέσα στο μίγμα των λαχανικών, του ζυμαρικού και της γαλοπούλας.
3. Χύνουμε το μίγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ των 25 εκ., ρίχνουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στους 115οC για 30 λεπτά ή μέχρι να κοχλάσει.