Υλικά (4-6 μερίδες)
250 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κολοκυθάκι κομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζ. βραστό κοτόπουλο κομμένο
30 γρ. κόκκινη πιπεριά ψημένη και κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές ελαφρό τυρί κρέμας
1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού κομμένα
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κολοκυθάκι κομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζ. βραστό κοτόπουλο κομμένο
30 γρ. κόκκινη πιπεριά ψημένη και κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές ελαφρό τυρί κρέμας
1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού κομμένα
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Bράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια χύτρα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αναμιγνύουμε με το κολοκυθάκι και βάζουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τις νιφάδες. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αναμιγνύουμε με την πιπεριά και το τυρί κρέμας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
4. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό και την παρμεζάνα.