Υλικά (4-6 μερίδες)
1 μικρό κουνέλι
2 1/2 κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
2 1/2 κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι-Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες
-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια
-Αφού πάρουν δυο τρεις βράσεις τα βγάζετε
-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κουνέλι και τα σοτάρετε
-Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο
-Βγάζετε το κουνέλι από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το κουνέλι
-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε
-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.