Κουνέλι με φουντούκια και θυμάρι 5 ψήφοι

Κουνέλι με φουντούκια και θυμάρι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουνέλι σε 8 κομμάτια
2 κρεμμύδια (κατά προτίμηση ασκαλώνια- σάλοτ - εσαλότ)
1 σκελίδες σκόρδο
5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
100 γρ. φουντούκια
1 φύλλο δάφνης
1/2 κούπα ζωμό (κατά προτίμηση πουλερικών)
χυμό 1 λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ροδίστε τα κομμάτια απ' όλες τις πλευρές (αν πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι, πιτσιλάνε λιγότερο). Στη συνέχεια, βγάλτε τα κομμάτια και τσιγαρίστε το κρεμμύδι για λίγο. Ξαναβάλτε τα κομμάτια και σβηστέ με τα υγρά. Βάλτε τη δάφνη, τα φουντούκια (τα μισά χονδροσπασμένα). Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για τριάντα λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα ή πατάτες, με λάδι φουντουκιού.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες