Κοτόπουλο σαλτιμπόκα με μαυροδάφνη 7 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Κοτόπουλο σαλτιμπόκα με μαυροδάφνη
(*) Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κουταλιές μαλακό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, π.χ. μαϊντανό, θυμάρι, δεντρολίβανο ή ξύσμα λεμονιού.
 
 

Υλικά

4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χτυπημένα σε πάχος 4-6 χιλ.
4 λεπτές φέτες προσούτο
4 λεπτές φέτες ιταλικό τυρί φοντίνα ή περίπου 100 γρ. γκοργκοντζόλα
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ή 1 κουταλάκι ξηρό τριμμένο φασκόμηλο
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. μαυροδάφνη
1/4 φλιτζ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια (*)
2 κουταλάκια κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλάκια νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C
2. Τοποθετούμε κάθε στήθος με τη μεριά του δέρματος προς τα κάτω και τα καλύπτουμε με μια φέτα προσούτο και μια φέτα τυρί το καθένα. Βάζουμε από 2 φύλλα φασκόμηλου ή ξηρό φασκόμηλο πάνω στο καθένα και τα τυλίγουμε σε ρολά. Τα βάζουμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 20Χ20Χ5 εκ. περίπου με τη ραφή προς τα κάτω. Βάζουμε από ½ κουταλιά βούτυρο ή βούτυρο με μυρωδικά πάνω στο κάθε στήθος. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ζωμού κοτόπουλου.
3. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ή μέχρι τα ρολά να γίνουν. Ενδιαμέσως περιχύνουμε τα ρολά με το ζωμό και το λιωμένο βούτυρο από το ταψί. Βγάζουμε τα ρολά από το ταψί, τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
4. Χύνουμε τους χυμούς από το ταψί σε μια κατσαρόλα (ξύνοντας και τα τυχόν κολλημένα κατάλοιπα στο ταψί) και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε χτυπώντας λίγο-λίγο το βούτυρο. Προσθέτουμε το κόρν φλαουρ, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστη.
5. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα Μαυροδάφνης και σερβίρουμε.
1 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες