Κοτόπουλο ντιζόν με καρύδια πεκάν 2 ψήφοι

Κοτόπουλο ντιζόν με καρύδια πεκάν
Ένα νοστιμότατο πιάτο κοτόπουλου με μια ασυνήθιστη σάλτσα. Σερβίρεται με ρύζι.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)

6 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
χυμός λεμονιού κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας (προαιρετικό)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 τιναξιά πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζάνι καρύδια πέκαν  κομμένα
6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα πέκαν ανακατεύοντας.
3. Απλώνουμε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα καλύπτουμε με το μίγμα της μουστάρδας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πια ροδαλό και οι χυμοί του να τρέχουν διαυγείς.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες