Κοτόπουλο με σάλτσα καρύδι 13 ψήφοι

Κοτόπουλο με σάλτσα καρύδι
 
 

Υλικά


1 κιλό μπούτια και στήθος κοτόπουλου
6 φλιτζάνια νερό
1 κρεμμύδι
1/2 κουταλιά αλάτι
350 γρ. καρύδια
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
3 φέτες ψωμί (μιας-δυο ημερών)
1/2 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές λάδι σαλάτας
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε νερό, κρεμμύδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα. Αφαιρούμε δέρμα και κόκαλα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 5 εκ και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Σουρώνουμε 3 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο για τη σάλτσα.
3. Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, ένα κρεμμύδι κομμένο, τις 3 φέτες άσπρου ψωμιού, το σκόρδο και το αλάτι και τα κάνουμε πουρέ μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιόμορφη. Τη χωρίζουμε στα δυο.
4. Ανακατεύουμε τη μισή σάλτσα με τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε πιάτο σερβιρίσματος. Χύνουμε την υπόλοιπη από πάνω.
5. Τέλος βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σαλάτας σε ένα τηγάνι, το ζεσταίνουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και το σιγοβράζουμε για μισό λεπτό μόνο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με αυτό.
6. Γαρνίρουμε με μισά καρύδια και φύλλα μαϊντανό.
3 αστέρια από 13 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες