Κοτόπουλο με κάρυ 6 ψήφοι

Κοτόπουλο με κάρυ
Πικάντικο και καθόλου λιπαρό!

 
 

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα στενόμακρες λωρίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μικρό κομμάτι τζιντζερόρριζα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 λεμόνι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπάρά
4 κουταλιές σούπας πάστα κάρι (είναι μια παχύρρευστη σάλτσα που την βρίσκουμε
σε είδη για ασιατική κουζίνα η σε σουπερμάρκετ, η συνηθισμένη μάρκα είναι madras, που είναι όμως και η πιο καυτερή. (Προσοχή αν δεν θέλουμε να είναι καυτερό το κοτόπουλο, προτιμούμε μέτρια και όχι καυτερή)


Εκτέλεση

1. Καλύπτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το αλάτι και το πιπέρι
2. Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά (προσοχή να μην τα κάψουμε). Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ασπρίσει και να γίνει, για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μεγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
4. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την πάστα κάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά και να ζεσταθούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με βραστό ρύζι.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες