Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (χωρίς πέτσα ή κόκαλα) κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια αλάτι
1 κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά τζιντζερόριζα ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι πάπρικα
3/4 κουταλάκια κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι κουρκούμη
1,5 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ντοματάκια σπασμένα
1 φλιτζάνι ρεβίθια από κονσέρβα στραγγισμένα
1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σκουραίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι σχεδόν να γίνει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη.2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι στο ίδιο σκεύος. Μόλις μαλακώσουν βάζουμε ανακατεύοντας το τζίντζερ, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το καγιέν και την κουρκούμη και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 λεπτό περίπου και μετά αναμιγνύουμε με το ζωμό και τις ντομάτες. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια και το κολοκυθάκι και σιγοβράζουμε ξανά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το κολοκυθάκι να μαλακώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το λεμόνι και σερβίρουμε.