Υλικά (8-10)
1 κοτόπουλο περίπου 1 ½ κιλό.
3 καρότα
4 κλωνάρια σέλερι
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκο)
2 κ. σ. λάδι
1/2 φλ. μπράντι
1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 κ. σ. κόρν φλάουρ
3 κ. σ. βούτυρο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
αλάτι
πιπέρι
3 καρότα
4 κλωνάρια σέλερι
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκο)
2 κ. σ. λάδι
1/2 φλ. μπράντι
1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 κ. σ. κόρν φλάουρ
3 κ. σ. βούτυρο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε 2 1/2 λίτρα νερό μέσα στο οποίο θα βάλουμε το σέλερι, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και μπόλικο πιπέρι σε κόκκους.Βγάζουμε την κότα από το ζωμό την αφήνουμε να κρυώσει και την καθαρίζουμε από τα κόκκαλα. Βγάζουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι μπονέτ ή παρμπόιλντ. Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε 4 και 1/2 φλιτζάνια ζωμό από την κότα. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσει το ρύζι 17-20 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε σιγά-σιγά 2 και 1/2 φλ. ζωμό από την κότα και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα να πήξει η κρέμα. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μείγμα στην κρέμα που πήζει. Αλατοπιπερώνουμε και σε χαμηλή φωτιά πήζουμε την κρέμα.
Σε βαθιά φόρμα με τρύπα στη μέση στρώνουμε μια στρώση ρύζι, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα συνεχίζουμε με μια στρώση κότα. Επαναλαμβάνουμε με τη σειρά και τελειώνουμε με το ρύζι. Ξεφορμάρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε γύρω-γύρω τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.