Γαλόπουλα με ρύζι, μανιτάρια και πιπεριές
Καλό πρώτο πιάτο ή και κύριο, αν συνοδευτεί από μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ξηρό λευκό κρασί.
Υλικά (4 μερίδες)
1 φλιτζ. (200 γρ.) ρύζι μακρύκοκκο ξεπλυμένο
500 γρ. μικρά μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές, 2 κόκκινες και 1 κίτρινη, ξεσποριασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο
200 γρ. φιλέτα από στήθος γαλοπούλας κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
500 γρ. μικρά μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές, 2 κόκκινες και 1 κίτρινη, ξεσποριασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο
200 γρ. φιλέτα από στήθος γαλοπούλας κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ρύζι σε 3 φλιτζ. ελαφρά αλατισμένο νερό.2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι. Μόλις η γαλοπούλα ροδίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμνε το μαγείρεμα σε αρκετά δυνατή φλόγα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
3. Στραγγίζουμε το ρύζι, το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φλόγα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε αμέσως.