Κολοκύθια σοταρισμένα με καρύδια και ροκφόρ 2 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Κολοκύθια σοταρισμένα με καρύδια και ροκφόρ
Διαλέγουμε φρέσκα, λαμπερά κι αχτύπητα κολοκύθια με διάμετρο 30 χιλ. περίπου.
 
 

Υλικά (4)

1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια κομμένα διαγώνια σε φέτες των 8 χιλ.
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
3 κουταλιές τυρί ροκφόρ κομματιασμένο
1/4 φλιτζ. καρύδια τεμαχισμένα

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κολοκύθια στο καυτό βούτυρο και το ελαιόλαδο για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά-τραγανά με λίγες καραμελωμένες, χρυσοσκούρες κηλίδες. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αναμιγνύουμε με αλάτι και πιπέρι.
2. Μεταφέρουμε τα νοστιμισμένα κολοκύθια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τα ανακατεύουμε απαλά με το τυρί ροκφόρ. Τα πασπαλίζουμε με τα τεμαχισμένα καρύδια και τα σερβίρουμε καυτά ή ζεστά.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες