Υλικά
Ζύμη:
3 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
Γέμιση:
1/2 - 3/4 κιλού κολοκύθι κόκκινο
1/2 φλ. πληγούρι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σταφιδάκια
1-2 κ.γ. κανέλα
1-2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
3 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
Γέμιση:
1/2 - 3/4 κιλού κολοκύθι κόκκινο
1/2 φλ. πληγούρι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σταφιδάκια
1-2 κ.γ. κανέλα
1-2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) από τη γέμιση στο κέντρο.
Διπλώνουμε γυρνώντας λίγο την άκρη του φύλλου προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
|