Κόκορας μακαρονάδα πιπεράτος 11 ψήφοι

Κόκορας μακαρονάδα πιπεράτος
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


1 κόκορας γύρω στο 1,5 κιλό κομμένος σε μερίδες
αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. μακαρόνια χοντρά Νο 3
άφθονο πιπέρι κόκκινο
100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Καψαλίζουμε τις μερίδες του κόκορα, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και ροδίζουμε τον κόκορα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3'-4' ακόμη. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και κατόπιν λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15'. Στο τέλος πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και βράζουμε λίγα λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τις μερίδες του κόκορα από πάνω πασπαλίζοντας με τη μυζήθρα.
4 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες